Σουπιά κρασάτη
ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
Για όσους τηρούν τη νηστεία της σαρακοστής και όχι μόνο...
ΥΛΙΚΑ
1 σουπιά κομμένη σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες
2 φύλλα δάφνη
5-6 κόκους μπαχάρι
αλατοπίπερο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί ρετσίνα
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζι με κρεμμύδι, σκόρδο, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και την σουπιά, τα γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομέτα τριμμένη .την κουταλιά τον πελτέ, αλάτι πιπέρι μπαχάρι, δάφνη και 1 ποτήρι ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα,αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό μας αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε για λίγο το μάτι της κουζίνας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Ταιριάζει πολύ με τηγανιτές πατάτες...
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου