Γιουβαρλάκια!


Ένα καλό γιουβαρλάκι για το ξεκίνημα της εβδομάδας είναι ό,τι πρέπει. Ειδικά για όσες και όσους έλεγαν τρώγοντας το Σαββατοκύριακο "από Δευτέρα δίαιτα".

Είναι ευκολοχώνευτα και σου στρώνουν καλά το στομάχι. Απαραίτητη συνοδεία, φέτα. Σε κάνουν να δεις κάπως διαφορετικά το θέμα της δίαιτας. 

Υλικά
 
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
1 αυγό
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

Εκτέλεση
 
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και του ρίχνεται ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μαζί και το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει (1,5 – 2 λίτρα). Αλευρώνετε τα γιουβαρλάκια και αφού το νερό βράσει τα ρίχνετε μέσα (αν τα βάλετε πριν βράσει μπορεί ο κιμάς να σκορπίσει και τα γιουβαρλάκια να διαλυθούν). Προσθέτετε αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου. Λυώνετε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Προσθέτετε επίσης και το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. 

Αποσύρετε από τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε το αυγό και σιγά – σιγά προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Με κουτάλα ρίχνετε στο αυγό λίγο – λίγο από το ζωμό του φαγητού, μέχρι να αποκτήσει αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Τότε το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα και την ανακινήτε δυνατά να πάει παντού.

Σερβίρεται ζεστό. Καλή όρεξη!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Γουέστερν: μια αμερικάνικη υπόθεση»

Ο κίνδυνος για το δέρμα που βρίσκεται πίσω από τα τατουάζ