Ντολμαδάκια!
Μία Super συνταγή που έρχεται σαν σαλατικό, σαν φρούτο, συμπλήρωμα στο τραπέζι μαζί με τα υπόλοιπα...
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι. Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο, ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, ελάχιστο λάδι και στύβουμε κι ένα λεμόνι, σιγοβράζουμε για μία ώρα!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πριν τα τυλίξουμε.
Αν είναι βάζου τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου