Σουτζουκάκια από ρεβύθι

 Υλικά Συνταγής

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ αλέυρι χωρίς γλουτένη και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 600 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄. Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

πηγή: http://www.argiro.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της Βιρτζίνια Γουλφ...

Tα 6 Επικά Μπριζολάδικα της Αθήνας

Ημέρες Υιοθεσίας Γάτας από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης